Menu
Image: Pixabay

Hvordan Tørrer Man Blomster?

Tørrede blomster kan forlænge nydelsen af dine blomster, så de ikke blot skal smides ud, når de begynder at visne. Du kan nemlig nå at tørre dine blomster inden da og dermed forlænge tiden for, hvor længe du kan pryde dit hjem med blomsternes ynde.

Men, hvordan tørrer man blomster? Hvis du gerne vil tørre dine blomster, så er det faktisk ganske nemt og lige til. Du kan endda tørre dem og sætte dem i rammer eller anvende dem til helt særlige pyntegenstande i dit hjem. Se mere om hvordan du tørrer dine blomster her.

Sådan tørrer man blomster

Når du vil tørre dine blomster, så gælder det om, at de skal have så lavt et fugtindhold som muligt. Jo lavere, jo nemmere. Er dine blomster for fugtige, så risikerer du desværre, at de rådner, hvis de er for våde i stilken, når du forsøger at tørre dem.

Der er to måder, hvorpå du kan tørre dine blomster. Enten tørrer du dem enkeltvist eller ved at samle dem i en buket, hvor du tørrer dem ved at lade dem stå i en vase. Her stiller du den friske buket i en vase med vand og lader dem stå, til buketten er tørret ud. Derefter fjernet du vandet og skærer den nederste dem af stilkene af og sætter den resterende buket tilbage i vasen - uden vand.

Du kan også tørre blomsterne enkeltvist. Det gør du ved, at du hænger blomsterne op på en snor, så de hænger med blomsten / hovedet nedad. Her skal rummet gerne være tørt og mørkt, for at du kan få den ønskede effekt. 

Hvis dine blomster er fugtholdige, så er det bedre at tørre dem enkeltvist. Bliver du utålmodig, så kan du altid tørre blomsterne i ovnen på svag varme - og med lågen på klem.

Tak for støtten

Til sidst takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop. Som eksempel kan du fx finde smarte powerbanks til opladning af diverse enheder mens du er på farten, se deres udvalg lige her: https://www.avxperten.dk/powerbank/.

Relaterede indlæg