Menu
Image: Tilla Rebsdorf

Hvordan Planter Man Avocado

Dyrk dit eget avocado-træ

Hører du til dem, der elsker at eksperimentere med at få eksotiske planter til at vokse i vindueskarmen ? Så gør forsøget med en avocado. Det er ikke den nemmeste plante at få til at gro heroppe på vore breddegrader, og selv om du sætter flere sten an til spiring, er det langt fra sikkert, at der sker noget. Alligevel er det lidt sjovt at gøre forsøget, og efter min succes med et mango-træ, der efterhånden er blevet 25 cm højt og har mange blade, har jeg nu sat avocado-sten til spiring. 

Du skal bruge en (øko)avocado-sten, et glas vand og et par tandstikkere eller tre. Hvis du har flere avocadoer til din rådighed, så vælg den, der ser mest livskraftig ud. Vær lidt forsigtig, når du tager stenen ud af frugten, så du ikke helt fra begyndelsen gør det vanskeligt for den at spire. Fjern så nænsomt den lysebrune hinde, der er omkring stenen. Her kan du bruge en lille spids kniv.  Placer herefter to eller tre tandstikker i stenen, og sæt den til spiring i et glas vand. Det er den butsnudede ende af stenene, der skal stå i vandet, og med lidt held, begynder den ende af stenen at sende en rod ned i vandet. Det kan tage en lille måneds tid, før du ser, om der er liv i stenen. Husk at skifte vand med jævne mellemrum. Det bliver hurtigt lidt uklart, og det er ikke godt for spiringsprocessen. 

Viser det sig så efter et par måneder, at den vokser, skal den plantes ud i en potte.  God fornøjelse. 

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for støtten de her bidraget til denne artikel. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og bestille Smykker. Herfra siger vi tusind tak.

Relaterede indlæg