Menu
Image: T. Rebsdorf

Hvornår Skal Man Vande En Kaktus?

Glemmer du at vande dine grønne planter i vindueskarmen, så er en kaktus noget af det nemmeste at have med at gøre. 

Kaktusser er sukkulenter, og har en genetik, der er tilpasset sig livet i en ørken. Den skal stort set ikke vandes.

Derfor er den meget velegnet til jer, der ikke svinger vandkanden ret ofte. Langt de fleste stueplanter klarer ganske enkelt ikke lange perioder med total tørke. Resultatet er, at de går ud og du skal købe nye. 

Sådan er det ikke med kaktussen. Den er så utrolig nøjsom, at det næsten er et under, at den overlever. En tommelfingerregel er, at jo mindre du bekymrer dig om den, jo mere vil den blomstre. Her er et lille tip fra min gamle svigermor, som jeg har fulgt. Stil kaktussen udenfor i haven i hele sommeren,  og lad den passe sig selv. Hvis det er en meget regnfuld sommer, skal der med mellemrum hældes overskydende vand fra potten, men ellers klarer den sig.

Gartnerierne kan især få kaktusser til at blomster omkring november, men det kan også lykkes derhjemme. Når det bliver oktober, når bladede begynder at falde af træerne, skal den tages ind i husets køligste rum, og så venter belønningen. På det tidspunkt sætter kaktussen hundredevis af knopper, og nu skal den passes med vand, helst en gang om ugen og gerne blandet op med lidt gødning. Resultatet er formidabelt. Knopperne springer ud og forskønner stuen med kaskader af blomster. 

Bagefter skal den så have hvile igen, glemmes og stilles væk til næste år, hvor den igen vil belønne dig med sine smukke blomster

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette blogindlæg. Der kan du, udover mange andre ting, købe Smykker. Derfor er dette blogindlæg markeret.

Relaterede indlæg