Menu
Image: Pixabay

Hvornår Skal Man Vande Blomster?

Vi kender alle til situationer, hvor det både er varmt og solen skinner hårdt ned over det danske land. Derfor søger man tilflugt i havens kølige hjørner, for at køle ned og generelt nyde det gode vejr, når det nu endelig er her.

Selvom det kan være dejligt for os mennesker med de lange perioder uden regn og slud, så er dine planter altså ikke særlig glade for det, faktisk slet ikke. De har nemlig brug for vand for at kunne overleve, hvilket de ikke får i de lange perioder med høj sol og varme temperaturer.

Hvor skal man vande blomster? Du skal undgå at vande dine blomster, når der er fuld sol. Hvis du gør dette, så vil der være alt for meget af vandet, der simpelthen fordamper. I stedet kan du med fordel gøre det om aftenen, hvor planterne har rig mulighed for at optage vandet i løbet af den kølige nat, hvor vandet ikke i samme grad bliver fordampet. Du kan alternativt også gøre det om morgenen, men så skal det være meget tidligt, inden solen skinner.

Herudover er det vigtigt at vande grundigt og ordentligt, når du vander. Det vil sige, at alle jordlag skal være våde, når du er færdig med at vande. Om sommeren skal du langt hellere give for meget end for lidt, da meget af det kan fordampe.

Relaterede indlæg