Menu
Image: Pixabay

Hvordan Planter Man Kartofler?

  • D. 22.02.2021

Vil du gerne i gang med at dyrke kartofler? I denne artikel får du et hurtigt overblik over de vigtigste ting, som du skal vide, når du skal igang med at dyrke og plante kartofler. Vi ønsker dig al held og lykke med kartoffeldyrkningen.

Hvordan planter man kartofler? Når du skal plante kartofler, så skal du blot plante dem med 30 cm afstand i rækken, og med 40 cm mellem hver række. Er der tale om de sene kartofler, så skal afstanden være 35 centimeter i rækken, samt 55 centimeter mellem rækkerne. I et bed på 120 centimeter kan du altså enten have 2 eller 3 rækker, alt efter, hvornår kartoflerne sættes i.

Når du har gjort dette, så har du stadig noget arbejde foran dig. Indtil kartoflerne er så langt, at de dækker jorden, så er det vigtigt at holde ukrudtet nede. Dette gør du ved at hyppe jorden op i en form for vold eller mur på mindst 8 centimeter. Dette skal gøres 2 - 3 gange. Dette gør også, at kartoflerne bliver ikke udsat for sollys og dermed bliver grønne i farven.

Du kan også vælge at dække kartoflerne med et lag jorddække med hø eller halm, og gerne et tykt lag. Vælger man denne metode, så skal man faktisk ikke gøre mere inden du skal grave kartoflerne op.