Menu
Image: Gratisography, Pexels

Hvor Ofte Skal Man Vande Køkkenhave?

  • D. 05.11.2020

Ligesom vi mennesker har brug for vand for at overleve, så har planterne det også. Derfor kan det til tider være nødvendigt at vande sin køkkenhave, også selvom det regner relativt ofte og meget i Danmark. 

Hvor ofte skal man vande køkkenhave? Der findes ikke et endegyldigt svar på, hvor ofte man bør vande sin køkkenhave. Som grundregel skal man vande, når jorden trænger til vand. Dette gør den mest i maj, juni og juli. Alt efter vejrforholdene, så bør du jævnligt kontrollere jorden. Hvis den er tør nede i jorden, så bør du vande haven. Alternativt kan du også anskaffe dig en fugtighedsmåler, så du altid har styr på, hvornår der skal vandes. 

Du bliver altså nødt til at trække lidt i arbejdsbukserne, når du skal finde ud af, hvor ofte din køkkenhave trænger til vand. Du er nødt til at tjekke manuelt fra tid til anden, især i de ovennævnte måneder. 

Det kan i øvrigt være en ganske udmærket ide at vande i regnvejr. Det lyder måske lidt dumt, og det ser oven i købet nok også en smule skørt ud, men ikke desto mindre, så er det en fin ide. Regnen gør nemlig jorden blød, så det vand, som du vander med, lettere kan trænge ordentligt ned i jorden.