Menu
Image: Lukas, Pexels

Hvor Stor Skal En Køkkenhave Være?

  • D. 21.10.2020

Hvis du er helt grøn indenfor køkkenhave-arbejde, og står foran dit første eventyr på den front, så giver vi dig her svaret på, hvor stor en køkkenhave burde være. Du kan nok forestille dig, at der ikke er et entydigt svar på, hvor stor en køkkenhave skal være. 

Det afhænger jo af flere ting, blandt andet hvilke behov man har, hvor meget plads man rent faktisk har tid rådighed, hvor meget tid man har osv. 

Hvor stor skal en køkkenhave være? En fornuftig størrelse for en køkkenhave vil være noget ala 10x16 meter, såfremt man er nybegynder. En sådan størrelse er på ingen måde uoverskuelig, men giver stadig et meget pænt udbytte. Køkkenhaven i den størrelse bør være 11 rækker bred og 10 meter lang. 

Hvis du er helt ny, så bør du også tænke over, hvilke grøntsager og urter, du vil dyrke. Det er en god ide at starte med ting som kartofler, purløg, rosmarin, timian, rødbeder, salat, ærter, gulerødder, persille og radiser. 

Såfremt du ikke har det store behov, så kan du naturligvis også blot vælge “kun” at plante 8-9 rækker. Generelt står det jo helt frit for den enkelte at vælge, hvor stor en køkkenhave man vil have.