Menu
Image: Pixabay

Forskellige Hæktyper - Her Er Top 10

 • D. 22.10.2020

Der findes en lang række forskellige hæktyper i Danmark - nogle mere populære end andre. Oftest er det de samme hæktyper, der går igen landet over, når der skal plantes hæk rundt om grunden.

Liguster og bøg er de absolut mest populære hæktyper, når de danske husejere skal købe hæk og plante hæk i haven. Det viser flere oversigter over de mest solgte hæktyper i Danmark.

De 10 mest solgte hæktyper i Danmark

 1. Liguster
 2. Bøg
 3. Syren
 4. Spiræa
 5. Laurbær
 6. Rødbøg
 7. Fjellribs
 8. Potentil
 9. Surbær
 10. Natur

Hvorfor er ligusterhække og bøgehække så populære i Danmark? En ligusterhæk kan blive op til fire meter høj, hvilket gør, at den kan nå den maksimale højde for, hvor høj en hæk, der står på skællet mellem to grunde må være - og mere til.

Det giver dermed en hæk med en god højde, som samtidig vokser sig tæt og giver det privatliv, som mange ønsker, at en hæk skal give. Samtidig er en ligusterhæk nem at passe. Den kræver stort set ikke andet, end at man skal klippe den en til to gange om året.

Bøgehækkens store styrke er, at den kan vokse og leve i områder, hvor jorden ikke er fugtig sandjord. Bøgehækken vokser sig hurtigt bred og bliver op til to meter høj, mens den kan få en bredde på op til en meter.

Netop disse mål gør den nærmest skræddersyet til de danske parcelhuse, hvor du stort set ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt din bøgehæk er for høj eller ej i forhold til lovgivningen.

Selvom der også er andre hække på top 10-listen, så vil langt hovedparten af plantede hække i Danmark være liguster eller bøg, når man ser på de forskellige hæktyper.