Menu
Image: Pixabay

Hvornår Planter Man æbletræer?

Hvis du vil plante et æbletræ, så er det sikreste og bedste tidspunkt at gøre det på i løbet af efteråret. Så tænk her et sted mellem medio august og medio oktober, hvor der typisk kommer meget regn. 

Et nyplantet æbletræ har nemlig brug for meget vand. Og planter du det på et tidspunkt, hvor det taber sine blade, så bruger det ikke så meget vand på det, men kan bruge vandet til næring til at vokse af.

Planter du dit æbletræ ud fra en potte, så kan du reelt set godt gøre det hele året rundt. Det kræver blot, at du husker at vande dit æbletræ tilstrækkeligt.

Sådan giver du æbletræet de bedste forhold

Æbletræer skal have en næringsrig jord, som også er veldrænet, så de ikke står vandmættet i de perioder af året, hvor der er meget nedbør. Æbletræerne kan nemlig også få for meget vand.

Når du planter dit æbletræ, så skal du begynde med at sætte potten i en spand med vand, så roden er dækket af vand.

Imens graver du hullet, som skal være lidt større end potten, hvori træet er plantet. Kom derefter et par spande vand i hullet og lad det trække væk, inden du sætter træet i hullet. 

Inden da er det en god ide at sætte en støttepæl i hullet, så dit træ og dens stamme kan få støtte. Tag derefter træet ud af potten og frigør rødderne, så de ikke er snoet sammen.

Kom løs jord i hullet og sæt derefter træet ned i det. Fyld derefter hullet omkring roden med jord, så to tredjedele af hullet er dækket til. Kom derefter vand på, så jorden falder ned over rødderne. Fyld derefter hullet til og stamp jorden. Vand derefter til sidst, inden du spænder stammen fast til støttepælen.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se. avxperten. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af kaffekværn.